ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK

Sedam bh. kompanija ide na sajam Imm 2023.

11.02.2023. 09:07 / Izvor: Akta.ba
imm sajam

Za odabrane izlagače, projektni tim VTK/ STK BiH održao je pripremni sastanak za nastup na sajmu.

Nakon dvije godine pauze zbog otkazivanja sajma usljed pandemije, Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine nastavlja aktivnosti podrške bh. kompanijama za izlaganje na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera Imm 2023 – Spring Edition u Kelnu, Njemačka, koji će se održati od 04-07.06.2023. godine.

U tom smislu, izvršena je prijava prostora i završen proces poziva i selekcije izlagača za grupni štand Bosne i Hercegovine na ovom sajmu.

Na štandu Bosne i Hercegovine na predstojećem sajmu Imm 2023 – Spring Edition, nastupit će sljedeće kompanije: AS NOSTRO d.o.o. Tešanj, MALAK JANJ d.o.o. Donji Vakuf, RAMEX d.o.o. Kladanj, ROCCAFORTE d.o.o. Vitez, QUANTUM d.o.o. Sarajevo, SENEX d.o.o. Čelić, te SMARVET d.o.o. Ključ.

Za odabrane izlagače, projektni tim VTK/ STK BiH održao je pripremni sastanak za nastup na sajmu, na kojem je prezentirano idejno rješenje štanda Bosne i Hercegovine i usvojen raspored izlagača na štandu. Također, izlagači su upoznati sa ostalim aspektima nastupa kao što su: troškovi za izlagače, priprema i transport eksponata, marketing paket, ostale usluge na sajmu, itd.

imm sastanak u vtk

Posebno je prezentiran novi koncept PR aktivnosti Komore za promoviranje nastupa i izlagača bh. štanda.

Također, za ovogodišnji nastup osigurana je i dodatna potpora putem projekta "EXPO-DIGIT – Podrška bh. kompanijama u internacionalizaciji i digitalizaciji", koji zajednički finansiraju Evropska unija i njemačka vlada kroz EU4BusinessRecovery projekat, a koji provode GIZ, UNDP i ILO. Iz ove podrške omogućena je i promocija nastupa BiH u stručnom magazinu za namještaj i interijer na tržištima Njemačke i EU.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti