IDE SE NA PREDSTAVNIČKI DOM

Lendo, Bradara i Stojanović bez dogovora o predsjedniku/potpredsjednicima FBiH

24.02.2023. 11:09 / Izvor: Fena
stojanović

Kandidati za predsjednika odnosno potpredsjednika Federacije BiH Refik Lendo, Lidija Bradara i Igor Stojanović danas nisu postigli dogovor.

Kandidati za predsjednika odnosno potpredsjednika Federacije BiH Refik Lendo, Lidija Bradara i Igor Stojanović danas nisu postigli dogovor o tome ko će biti predsjednik, a ko potpredsjednici Federacije BiH.

Zaključeno je da će tu odluku donijeti Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i to na sjednici koja će najvjerovatnije biti zakazana za ponedjeljak.

Izborni zakon BiH propisuje proceduru po kojoj tri kandidata odlučuju između sebe koji od njih će obavljati funkciju predsjednika. Ukoliko se dogovor ne postigne, o tome će odlučivati Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Do navedenog dogovora nije došlo na današnjem sastanku koji je u 10 sati u zgradi Federalnog parlamenta inicirao Refik Lendo.

Također, u Parlamentu FBiH bit će održan i drugi sastanak u 11 sati koji je sazvalo rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice vezane za postupak izbora kandidata, odnosno za postupak izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti