Bez stiropora i plastike

Trendovi u pakovanju namještaja: Kupci sve više žele reciklažne materijale

22.03.2023. 12:34 / Izvor: Akta.ba
Neimax

Trendovi u pakovanju namještaja se mjenjaju. Danas je u fokusu kvalitet, sigurna isporuka proizvoda i brendiranje kutija.

Trendovi u pakovanju namještaja se mijenjaju. Danas je u fokusu kvalitet, sigurna isporuka proizvoda i brendiranje kutija.

"Cijeli svijet je postao tržište i jako je važno da proizvod stigne ispravan do kupca.", poručio je Fuad Duraković specijalista za pakovanje u drvnoj industriji iz kompanije Neimax.

Prezentaciju na temu "Trendovi u pakovanju namještaja" Fuad je održao na konferenciji „PIT DrwoCon 2023“.

Istakao je da budućnost u pakiranju je to da se svi fokusiraju na ono u čemu su najbolji.

"Naš cilj je da razvijemo partnerstvo sa firmama koje proizvode namještaj i preuzmemo brigu o njihovom pakiranju. Nemaju sve firme stručnjake za pakovanje, ali mi im nudimo svoje resurse", poručio je Fuad.

Reciklirani materijali su izuzetno bitni kada je u pitanju pakovanje u budućnosti.

"Osvrnut ću se na Ikeu kao lidera u drvnoj industriji. Oni imaju plan da do 2030. izbace iz pakovanja sve što se ne može reciklirati. Dakle pakiranje bez folije i stiropora. To je nešto što je budućnost i mislim da će zaživjeti i kod nas", pojasnio je Fuad.

Pakovanje prilagoditi proizvodu

Skuplji proizvodi zaslužuju i bolje pakovanje kako bi sigurno stigli do kupca.

"Uložiti malo više u pakiranje je definitivno jeftinije nego reklamacija", kazao je Fuad.

U svom izlaganju slikovito je pokazao koliko je sigurno Neimax pakovanje. Pozvao je publiku da pokuša bacati kutiju snažno koliko god može. Kasnije je izvadio stolicu iz kutije koja je bila bez ikakvih oštećenja i tako završio svoju prezentaciju.

neimax

E.O. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti