Green Awards 2023

Općina Posušje nominirana je za nagradu "Šampioni zaštite prirode BiH, Green Awards 2023"

08.04.2023. 10:51 / Izvor: Akta.ba
posušje

Općina Posušje nominirana je za nagradu "Šampioni zaštite prirode BiH, Green Awards 2023".

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) organizira izbor i dodjelu nagrade "Šampioni zaštite prirode BiH GREEN AWARDS 2023", a jedna od nominiranih općina je i općina Posušje.

Cilj kampanje je promocija korisnih, inovativnih i kreativnih pristupa očuvanju prirode i životne sredine.

"Posušje se nije slučajno našlo na ovoj listi! Ono što me raduje jest da je općina Posušje pod pozitivnim okom međunarodnih udruženja, veleposlanstava, kao i aktera koji se bave različitim investicijama. Intenzivno se radi i razgovara o temi ekologije i zaštite okoliša, uloženo je mnogo rada i truda, kako pojedinaca, tako i institucija i udruga, kako bi naša lokalna zajednica uvela reda kad je riječ o zaštiti prirode, i na tome se neće stati. Radi se na nekim projektima koji bi trebali uskoro ići u realizaciju, plan je pojačanje određenih reciklažnih kapaciteta, vidjet ćemo kakve se još inovacije mogu uvesti, kakva je situacija u školama, gdje imamo određene greške, i mi i naši partneri, i da radimo na ispravljanju tih pogrešaka i poboljšanju", kazao je Jozo Kolobarić, savjetnik načelnika Općine Posušje za međunarodne odnose i diplomaciju.

Nominirani za nagradu su oni koji uspješno promoviraju prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i kao takvi motiviraju i druge. 

U tom društvu se sasvim zasluženo našla i općina Posušje, a evo na koji način se može glasati.

"Glasovanje je vrlo jednostavno; dovoljno je da izdvojite minutu Vašeg vremena, uđete na sljedeći link i date svoj glas. Važno je napomenuti da je potrebno glasovati u svih osam kategorija kako bi Vaš glas bio važeći, a sa svakog uređaja se to može učiniti jednom. Bilo bi poželjno dijeliti poveznicu po društvenim mrežama, kako bi se što više pojedinaca uključilo i svoj glas dalo općini Posušje, jer bilo bi zaista sjajno da Posušje dobije nagradu i da dogodine bude domaćin u BiH. Naglašavam i da je općina Posušje jedina sredina iz hercegovačkog područja koja je ove godine nominirana, pa bi i iz tog razloga bilo lijepo da se okiti ovom nagradom. Predlažem i da, tko želi, svoj glas pokloni za tvrtku "Eko život", koji su sjajan partner općine Posušje", objasnio je Kolobarić.

Ovogodišnja kampanja realizira se uz podršku Europske unije u okviru projekta GreenWorks.

Glasanje je otvoreno do 16.aprila, 2023.godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti