Raznovrsna oprema

SQS na Mostarskom sajmu predstavio rješenje za grijanje i hlađenje vanjskih prostora

05.05.2023. 15:09 / Izvor: Akta.ba
SQS

Kompanija SQS iz Sarajeva i ove godine je odlučila učestvovati na Mostarskom sajmu gospodarstva.

Kompanija SQS iz Sarajeva i ove godine je odlučila učestvovati na Mostarskom sajmu gospodarstva. Utisci od prošle godine su im bili odlični pa su željeli nastaviti pozitivan niz.

"Sajam iz Mostara se zaista reflektovao na naš promet od prošle godine. Osjetili smo rast u svakom smislu kao i prepoznatljivost. Dosta smo narasli u odnosu na prošlu godinu", kazao je za Akta.ba Anel Hurem, direktor kompanije SQS.

Okenuti su ka B2B prodaji i to je ono čemu im je doprinio ovaj sajam. 

"Naše proizvode ne možete kupiti u maloprodaji samo zato što vam se dopadaju. Ovo su profesionalni uređaji i neophodno je da stručna osoba dođe na lice mjesta i pokaže zašto baš taj uređaj da odaberete", pojasnio je.

Svojim proizvodima ova kompanija nudi rješenje problema i to je ono na čemu je njihov fokus. Na sajmu su izložili UV lampe za insekte koje su namijenjene farmaceutskom, prehrambenom, HoReCa sektoru i ostalim.

Također su izložili UV mape za sterilizaciju koje su namijenjene za zaštitu od mikroorganizama. Tu su i infracrvene grijalice koje su pogodne za vanjske prostore i rješavaju problem grijanja.

sqs

Grijanje i hlađenje otvorenih prostora

S obzirom na primjenu zakona o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru mnogi ugostiteljski objekti će morati nabaviti odgovarajuće grijalice kako bi njihovi gosti imali ugodan boravak vani.

"Mnogi ugostitelji će vani postavljati neke pergole, folije ili natkrivene bašte u kojima će se moći sjediti i grijati vani tokom cijele godine zahvaljujući našim grijalicama", istakao je Hurem.

S druge strane u SQS su dostupni uređaji za vanjsko hlađenje.

"Prošle godine su nam se ti uređaji pokazali odlično. Mogu hladiti vani, ali i unutra. Njihova namjena je da spuštaju temperaturu od 7 do 12 stepeni. Gosti hotela, restorana i kafića mogu osjetiti zaista velike benefite od ove vrste hlađenja", ističe Hurem.

Ono što nas izdvaja od konkurencije koja ima slične proizvode jeste što imamo UVC lampu i sva voda koja prolazi kroz uređaj je sterilisana. Nema mogućnost kontaminiranja i prijenosa bilo kakvih zaraza. Potpuno je ekološki prihvatljiva na bazi vode i ne prskaju vodu.

"Imamo i osvježivače prostora kao i sušače za ruke koji su posebna kategorija. Oni na način spiranja vazduhom spiraju vodu.Novina je novi sušač sa hepa filterom koji je idealan za sve one koji se boje bakterija", kazao je Anel i dodao:

"Do kraja sajma smo prisutni i nadamo se da će uroditi plodom".

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti