Nije dostavljen materijal

Prekinuta vanredna sjednica Predstavničkog doma, odmah potom otvorena redovna

06.07.2023. 15:54 / Izvor: Fena
parlament

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je na prijedlog predsjedavajuće Mirjane Marinković Lepić.

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je na prijedlog predsjedavajuće Mirjane Marinković Lepić.

Ona je prekid predložila nakon pauze jer se, po njenim riječima, nisu stekli uslovi za utvrđivanje dnevnog reda ove sjednice, budući da nije dostavljen materijal od parlamentarnog radnog tijela, Komisije za izbor imenovanja.

Tokom zastupničke rasprave o predloženom prekidu, Mahir Mešalić rekao je da se rukovodstvo Doma ponijelo neodgovorno jer su potrošena četiri sata od početka ove sjednice u uzaludnom nastojanju da Marin Vukoja bude danas imenovan iz Federacije BiH za člana Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Naime, u  pauzi zasjedanja su se sastali članovi Komisije za izbor i imenovanja, ali je njihovo zasjedanje prekinuto zbog nedostatka kvoruma, a očekivalo se da će ova komisija predložiti na sjednici Doma kandidata za Ustavni sud BiH, kao i Arnela Isaka za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma umjesto Edine Gabele.

Vanredna sjednica Doma bit će održana kad se za to steknu uslovi, konstatirala je  predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić nakon prekida, te odmah potom otvorila redovnu sjednicu Doma u čijem je najavljenom dnevnom redu i set energetskih zakona Federacije BiH.

Za prekid vanrednog zasjedanja glasao je 51 zastupnik, 28 je bilo protiv, dok je jedan član Doma bio uzdržan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti