Bolje korištenje usluga

Pokrenut projekat "Finansijska pismenost u bankarstvu"

21.07.2023. 07:57 / Izvor: Akta.ba
bankarstvo

Kako bi se građani ali i pravna lica na što bolji način edukovali u pogledu načina i korištenja usluga u bankarstvu.

Agencija za bankarstvo Republike Srpske pokrenula je projekat “Finansijska pismenost u bankarstvu”, kako bi se građani ali i pravna lica na što bolji način edukovali u pogledu načina i korištenja usluga u bankarstvu.

Kako navode u Agenciji za bankarstvo Republike Srpske, nizom edukativnih tekstova, pokušaće se kroz primjere na jednostavan i pitak način odgovoriti na najčešća pitanja koja građani postavljaju sami sebi, ali i bankama u vezi sa korištenjem bankarskih usluga.

Neka od pitanja sa kojima će se baviti u kampanji su: šta sve trebate znati prilikom apliciranja, uzimanja i vraćanja kreditnih zaduženja, šta je to štednja, koje vrste štednje postoje, kako na siguran način koristiti kreditne ili debitne kartice kao i na mnoga druga pitanja sa kojima se građani suočavaju tokom korištenja svih bankarskih usluga.

Ono što je važno naglasiti je da pored toga što će sva pitanja biti opisana kroz realne životne primjere, u objavama će biti navedene i zakonske odredbe koje se odnose na datu situaciju.

Objave će biti dostupne na sajtu i društvenim mrežama Agencije za bankarstvo Republike Srpske, a dodatno će biti promovisane putem društvenih mreža i kratkih video spotova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti