Dogovoreni pravci razvoja

Saradnja Agencije za policijsku podršku i Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja

24.08.2023. 13:47 / Izvor: Akta.ba
AFIV

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenje Radiša Samardžija.

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog direktora Agencije za policijsku podršku Envera Hadžiahmetovića i njegovog zamjenika Mišu Ćavara.

Tokom sastanka Samardžija je upoznao rukovodstvo Agencije za policijsku podršku o ostvarenim rezultatima Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, uspostavlјenim laboratorijama i linijama rada, kao i problemima i izazovima u radu s kojima se Agencija susreće.

Također, analizirana je međusobna saradnja i razgovarano o implementaciji Sporazuma o ustupanju prava korištenja informacionog sistema kadrovske evidencije koji su potpisale te dvije upravne organizacije u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH.

Navedeni informacioni sistem bi trebalo značajno olakšati i unaprijediti rad lјudskih resursa u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja kao značajnoj instituciji sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine.

Na kraju posjete sagovornici su se usaglasili da dosadašnja uspješna saradnja treba biti nastavljena i pobolјšana u budućnosti, te su dogovoreni pravci razvoja dalјnje saradnje, saopćeno je iz Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti