više od 500 učesnika

Uspješno završen Šesti digitalni samit zapadnog Balkana u Sarajevu

06.10.2023. 09:00 / Izvor: Akta.ba
SAMIT

Najveći regionalni digitalni događaja o saradnji u oblasti digitalne transformacije.

Uspješno je završen Šesti digitalni samit zapadnog Balkana u Sarajevu, najveći regionalni digitalni događaja o saradnji u oblasti digitalne transformacije, čiji je domaćin bilo Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine a koji je organiziran uz podršku Vijeća za regionalnu saradnju (RCC).

Dvodnevni događaj okupio je više od 500 učesnika, predstavnike 150 kompanija i više od 100 govornika.

Glavna poruka Samita je da Balkan treba Digitalnu zajednicu po uzoru na Energetsku i Prometnu. Kada je riječ o Bosni i Hercegovini, istaknuto je da moramo učiniti sve kako bi sve škole u zemlji bile spojene na širokopojasni internet.

Osim konferencijskog dijela koji je obilježilo nekoliko ključnih panel-diskusija među kojima i panel na visokom nivou pod nazivom „Transformativna uloga digitalizacije - zajednička vizija i ambicija regiona zapadnog Balkana“, paralelno je održan i EXPO.

Riječ je o sajamskom dijelu Samita na kojem su se predstavile vodeće kompanije iz sektora informaciono-komunikacionih tehnologija, uključujući i tri bh. telekom operatera.

Samit je pokazao da u Bosni i Hercegovini ima i snage i energije za digitalnu transformaciju, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti