"Ovo je nezakonito"

Banjalučki vatrogasac premješten u parking službu zbog "neposlušnosti"

01.02.2024. 11:33 / Izvor: N1
banjaluka

Jovica Vukelić, vatrogasac koji je u službi 20 godina, dobio je premještaj u parking službu grada Banjaluke.

Jovica Vukelić, vatrogasac koji je u službi 20 godina, dobio je premještaj u parking službu grada Banjaluke, a potpredsjednik sindikalne organizacije u GU Banjaluke dobio je nezakonit otkaz koji mu je uručio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, tvrdi predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić.

“Vladimir Pudar dobio je otkaz zbog gostovanja na RTRS, gdje je iznio podatke da obećano povećanje Plata radnicima GU Banjaluka od 150 maraka, svim radnicima nije ispunjeno, taj otkaz je nezakonit, mi ćemo taj otkaz oboriti”, rekao je Marić.

Medijima se obratio i Jovica Vukelić, vatrogasac koji je istakao da nije logično da u nedostatku vatrogasaca njega prebacuju da radi naplatu parking mjesta, u gradu u kojem istih nedostaje.

"Radim 20 godina, licenciran sam za rad na aeorodrmima u cijeloj Evropi i tu licencu ima 3000 ljudi i mene su prebacili u parking službu i ja ne vidim nikakav razlog zašto sam prebačen i mislim da je to zato sto sam člana NF i član sindikata uprave RS", rekao je Vukelić.

Ispred GU Banjaluka bio je danas i Neđeljko Radulović koji je takođe kako tvrdi zbog “neposlušnosti” premješten sa pozicije pravnih poslova u sektor za boračka pitanja.

Predstavnici sindikata uprave RS održali su press konferenciju u vrijeme održavanja vanredna sjednice grada Banjaluke na temu rebalans budžeta za 2023 godinu, povodom kako su rekli sistemskog progona i uznemiravanja zaposlenih radnika u GU Banjaluka od strane gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti