ZAVRŠNI RADOVI

Na mostu Počitelj otklanjaju se nedostaci, sanacija se očekuje do početka ljetne sezone

07.02.2024. 09:11 / Izvor: Akta.ba
Počitelj
OTVORI GALERIJU

Paralelno sa ovim radovima provode se i pripreme za postavljanje ograda, prijelaznih naprava, te pripreme za izvođenje preostalih završnih radova.

Nakon što su prije nekoliko mjeseci uočena napuknuća novog mosta Počitelj, između stubova S3 u S4, Autoceste FBiH su detektovale nepravilnosti i pristupile otklanjanju istih. 

"Na mostu Počitelj završeno je otklanjanje nedostataka polja 4, a uskoro će se nastaviti s otklanjanjem nedostataka i na preostalim zahvaćenim dijelovima rasponske konstrukcije. Time se most vraća u projektirano stanje, što znači da će imati istu nosivost, upotrebljivost i trajnost kao što je predviđeno glavnim projektom.", naveli su iz Autocesta FBiH.

Naglasili su da se paralelno sa ovim radovima provode i pripreme za postavljanje ograda, prijelaznih naprava, te pripreme za izvođenje preostalih završnih radova.

"Prema predviđenoj dinamici, ovi radovi bi trebali biti završeni kroz svega par mjeseci, a kompletan most do početka ljetne sezone", zaključili su iz Autocesta FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti