Regulatorna komisija: Predložićemo nove odluke o cijeni struje

29.02.2024. 14:28 / Izvor: SRNA
STRUJA

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske još nije dobila presudu Ustavnog suda Republike Srpske.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske je, u skladu sa svojim nadležnostima, a na inicijativu “Elektroprivrede Republike Srpske” donijela Odluku o tarifnim stavovima za korisnike distributivnih sistema i odluku o tarifnim stavovima za javno snabdijevanje, čije pojedine članove je Ustavni sud proglasio neustavnim.

Povodom odluke Ustavnog suda Republike Srpske, iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske poručuju da će primijeniti presudu ovog suda i predložiti nove mjere i odluke.

"Ne ulazeći u suštinu presude, niti sa željom da je komentarišemo, moramo konstatovati da će zbog ovakve odluke Ustavnog suda Republike Srpske i ukidanja blok tarifa cijena električne energije biti povećana za skoro 80 odsto stanovništva. Pojedini članovi odluke Regulatorne komisije a koje je osporio Ustavni sud svojom jučerašnjom odlukom, upravo su imale za cilj da zaštite kupce sa manjom potrošnjom i nižim standardom",  navedeno je u saopštenju.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske još nije dobila presudu Ustavnog suda Republike Srpske, i dok u pisanoj verziji ne dobije presudu neće se više izjašnjavati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti