Čelnici Brčko distrikta BiH razgovarali s predstavnicima Američke trgovačke komore u BiH

05.03.2024. 08:15 / Izvor: Fena
Brčko

Čelnici Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održali su u ponedjeljak sastanak s predstavnicima Američke trgovačke komore u BiH.

Čelnici Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održali su u ponedjeljak sastanak s predstavnicima Američke trgovačke komore u BiH i Američkog veleposlanstva u BiH uz prisustvo i predstavnice OHR-a, a na sastanku je razgovarano o razvoju i perspektivi Distrikta, investicijskoj klimi, investiranju kroz privatni sektor kao i poboljšanju suradnje s američkim tvrtkama.

Čelnici Brčko distrikta BiH upoznali su predstavnike Američke trgovačke komore s poticajima u oblasti gospodarstva, samozapošljavanja, poljoprivrede te o subvencioniranju dijela kamata za privatna poduzeća, priopćeno je iz Vlade Brčkog.

"Poslovne investicije su od vitalnog značaja za rast i prosperitet naše zajednice, a naš grad nudi bogatstvo mogućnosti za investitore“, kazao je gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić.

Predstavnici Američke trgovačke komore u BiH istaknuli su da je Brčko distrikt BiH jedinstveno mjesto za razvoj poslovanja te da se raduju budućoj suradnji.

"Želimo da Brčko distrikt BiH ima budućnost i zdravo poslovno okruženje kakvo i zaslužuje“, rekla je članica Upravnog odbora Američke trgovačke komore u BiH Allison Stepinac.

Današnjem sastanku su nazočili gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić, zatim glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić, predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Ivo Filipović, šef Odjeljenja za privredni razvoj sport i kulturu Pero Gudeljević, potpredsjednica Privredne komore Brčko distrikta BiH Sanela Hadžajlić, službenica za ekonomska pitanja u Američkom veleposlanstvu u BiH i članica Upravnog odbora Američke trgovačke komore u BiH Allison Stepinac, glavni tajnik Američke trgovačke komore u BiH Nedim Hamzić i predstavnica OHR-a Milena Martić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti