Skupština Hercegovačko-neretvanske županije

Smještaj uprave: Vlada HNŽ diže kredit od 15 miliona KM za prilagodbu Hotela "Ero"

07.05.2024. 15:20 / Izvor: Akta.ba
HNŽ

Usvojen je i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode.

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici u utorak usvojila je Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju HNŽ-a u 2024. godini za provedbu Projekta prilagodbe hotela Ero za smještaj županijskih tijela uprave.

Kreditno zaduženje iznosi 15 milijuna KM, a kako je istaknuto, dovršenjem prilagodbe hotela troškovi najma prostora za smještaj županijskih tijela uprave smanjit će se za oko 2 milijuna KM na godišnjoj razini.

Skupština je, također, usvojila Odluku o usvajanju Izvješća o izvršavanju Proračuna HNŽ-a za 2023. godinu i Prijedlog Odluke o usvajanju Izvješća o izvršavanju Tekuće pričuve Proračuna HNŽ-a za 2023. godinu.

Također, usvojila je Izvješće o radu Županijskog suda u Mostaru za 2023. godinu. Istaknuto je kako su se poslovi sudske uprave u tijeku 2023. godine obavljali u okviru tri unutarnje organizacione jedinice, i to Pisarnice suda, Odjela asistenata sudaca i Odjeka financijskih, računovodstvenih i pomoćno tehničkih poslova. Poslovima i radom sudske uprave osigurani su svi uvjeti za pravilan i efikasan rad Suda.

Usvojen je i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode za koje nisu potrebna dodatna financijska sredstva.

Cilj je otklanjanje različnoga postupanja po primjeni istog zakona te će u predstojećem razdoblju u ovim pitanjima biti primjenjivani federalni propisi, priopćeno je iz županijske vlade. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti