Toyota želi unajmiti prostore Agrokomerca

01.11.2013. 07:57 / Izvor: eKapija.ba
Toyota želi unajmiti prostore Agrokomerca

Na sjednici Vlade FBiH posebno je istaknuta ponuda kompanije Toyota iz Japana za iznajmljivanje poslovnog prostora, čime bi u naredne dvije godine došlo do zapošljavanja više od 1.500 radnika.

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o stanju u "Agrokomercu" d.d. Velika Kladuša, u kojoj je navedeno da se ovo privredno društvo nalazi u izuzetno teškoj i složenoj situaciji. Posebno je istaknuta postojeća blokada u radu Nadzornog odbora i Uprave, budući je njihov mandat istekao u maju ove godine.

U cilju prevazilaženja postojećeg stanja, na dnevni red sljedeće sjednice Vlade FBiH bit će uvršteno imenovanje članova Nadzornog odbora ovog "Agrokomerca".

Nadzorni odbor i Uprava "Agrokomerca" bi se, po imenovanju, trebali aktivno uključiti u rješavanje svih problema ovog privrednog društva, te nakon toga informirati Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o poduzetim aktivnostima.

U kontekstu novih investicija i novih ulaganja, u Informaciji je navedeno kako je taj proces zaustavljen. Posebno je istaknuta ponuda kompanije „Toyota” iz Japana za iznajmljivanje poslovnog prostora, čime bi u naredne dvije godine došlo do zapošljavanja više od 1.500 radnika.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti