Monitoring nad utroškom grant sredstava za projekat održivog povratka u RS

31.01.2014. 09:03 / Izvor: eKapija.ba
Monitoring nad utroškom grant sredstava za projekat održivog povratka u RS

Vlada FBiH usvojila je jučer Informaciju o provedenom monitoringu i kontroli namjenskog utroška grant sredstava odobrenih korisnicima za realizaciju projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru RS.

Vlada FBiH usvojila je jučer Informaciju o provedenom monitoringu i kontroli namjenskog utroška grant sredstava odobrenih korisnicima za realizaciju projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske. Prema informaciji koju je dostavila komisija koju je imenovala Vlada FBiH, 19.12.2013. godine kontrolisana su 102 korisnika grant sredstava u 17 općina iz projekta ”Izgradnja i opremanje farmi i stajskih objekata, te dodjela poljoprivredne mehanizacije i staklenika”.

Na dan kontrole jedanaest korisnika nije zatečeno na adresi stanovanja, a jedan zbog kasnije isporuke građevinskog materijala nije izgradio objekat. Kod jednog korisnika iz programa izgradnje stajskog objekta po sistemu “ključ u ruke”, izvođač radova je tek 3.12.2013. uveden u posao, jednom dobavljač još nije isporučio građevinski materijal. Utvrđeno je da su dva korisnika odobrena grant sredstava iskoristila za druge namjene.

Među jučerašnjim zaključcima Vlade FBiH je i taj da kontrolom trebaju biti obuhvaćeni privredni subjekti kojima su dodijeljena grant sredstva, te utvrdi jesu li zaposlili onoliko osoba na koliko su se ugovorima o dodjeli sredstava obavezali.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti