Okončani su radovi na dionici puta R-448 Jabuka-Kriva Draga

06.10.2014. 08:28 / Izvor: eKapija.ba
Okončani su radovi na dionici puta R-448 Jabuka-Kriva Draga

Riječ je o dionici puta u dužini od dva kilometra čijom se rekonstrukcijom dobio asfaltni kolovoz širine četiri metra sa uređenim bankinama, zavisno od konfiguracije terena.

Činom presijecanja vrpce, premijer BPK Goražde Emir Frašto i direktorica goraždanskog preduzeća "Goraždeputevi" Munevera Ušanović,  u prisustvu predsjedavajućeg Skupštine Suada Došla, direktorice Direkcije za ceste Izete Jahić te predstvnika nadzornog organa, svečano su proglasili otvorenom novoasfaltiranu dionicu ovog putnog pravca.

Riječ je o dionici puta u dužini od dva kilometra čijom se rekonstrukcijom dobio asfaltni kolovoz  širine četiri metra sa uređenim bankinama, zavisno od konfiguracije terena. Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od  291.195 KM obezbijedila je Vlada Federacije BiH iz sredstava GSM licence, u budžetskoj 2013.godini. Izvođač radova firma "Goraždeputevi" radove je okončala na vrijeme.

Jedan dio puta koji je potrebno asfaltirati je u nadležnosti općine Novo Goražde u Republici Srpskoj. Nakon otvaranja, premijer BPK Goražde Emir Frašto naglasio je da će  cilj ove Vlade u narednom periodu biti povezivanje svih centara asfaltom.

"Problem je  što ovu dionicu dijelimo sa općinom Novo Goražde u Republici Srpskoj, ali mislim da ćemo i to riješiti  dogovorom  i da će i ona biti asfaltirana u dogledno vrijeme. Značaj je višestruk,  u današnje vrijeme je teško o tome govoriti jer to je nešto što bi se podrazumijevalo da već postoji. Nažalost, počinjemo ispočetka, ali vjerujemo da će se to promijeniti", kazao je premijer BPK Goražde Emir Frašto.

Prema riječima direktorice za ceste BPK Goražde Izete Jahić, na ovom putnom pravcu ostalo je još 1.600 metara puta koji je potrebno asfaltirati.

"Nadam se da ćemo na proljeće kada budemo pravili novi plan i program Direkcije za ceste planirati da jedan od prioriteta bude potpuno asfaltni kolovoz od Potkozare do Hrenovice.Ovom prilikom želim da se zahvalim izvođačima radova što su vrlo korektno i u zadanim rokovima završili ovaj posao, na naše zadovoljstvo. Osim širine kolovoza od četiri metra nasute su i bankine, tako da na nekim dijelovima imamo širinu kolovoza čak i do sedam metara", kazala je direktorica Jahić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti