Vlada donijela strategiju za jačanje sektora mlijeka, voća i povrća u FBiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada donijela strategiju za jačanje sektora mlijeka, voća i povrća u FBiH

Rezultat provedbe ove strategije trebao bi biti identifikacija i pojednostavljenje administrativnih postupaka u ovim sektorima poljoprivrede koji su povezani s aktivnostima uvoza i izvoza, kao i sa općim uvjetima poslovanja.

30.12.2014. 13:43 / Izvor: eKapija.ba

Vlada FBiH donijela je danas Odluku o usvajanju Strategije povećanja konkurentnosti i privlačenja ulaganja u vrijednosne lance mlijeka i mliječnih proizvoda, voća i povrća u Federaciji Bosne i Hercegovine u periodu 2014.- 2020.godina.

Rezultat provedbe ove strategije trebao bi biti identifikacija i pojednostavljenje administrativnih postupaka u ovim sektorima poljoprivrede koji su povezani s aktivnostima uvoza i izvoza, kao i sa općim uvjetima poslovanja. Strategija, između ostalog, daje preporuke za izmjene pravnih akata s ciljem efikasnijeg usmjeravanja poticaja, subvencija i garancija u skladu s najboljim praksama. 

Također, predložena je i uspostava Odbora za praćenje realizacije Strategije, te uključivanje svih zainteresiranih u povećanje konkurentnosti i privlačenje ulaganja u ove sektore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti