Sastanci su samo početak: Verso predstavio najnovija TelePresence rješenja

08.10.2015. 11:34 / Izvor: Akta.ba
Sastanci su samo početak: Verso predstavio najnovija TelePresence rješenja

U organizaciji sarajevske firme Verso danas je u hotelu Bristo počela konferencija na temu "Cisco Telepresence Road show“, a prisutni će imat priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima u video-konferencijskim rješenjima.

U organizaciji sarajevske firme Verso danas je u hotelu Bristol počela konferencija na temu "Cisco Telepresence Road show“, a prisutni će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima u video-konferencijskim rješenjima, poslušati uspješne priče korisnika, te da uživo isprobaju neke od brojnih Cisco uređaja koji će biti na raspolaganju.

Haris Ćeremida, direktor firme Verso, kazao je u izjavi za portal Akta.ba da će današnja konferencija pokazati dosta toga, a bit će nastavljena i u drugim zemljama regije u kojima Verso posluje.

"Konferencija je organizovana da se prikaże šta Verso, odnosno Cisco kao proizvođač i lider na svjetskom trżištu u TelePresence video konferencijskim uređajima ima za ponuditi. Ujedno ćemo pokazati koliko je BiH kao država uznapredovala u primjeni istih", kazao je Ćeremida, dodajući da su jedan od lidera u upotrebi ovih rješenja u regiji i to u vrlo ozbiljnim poslovnim potrebama, kako u državnim institucijama, tako i u privatnima korporacijama, pa i u manjim kompanijama.

Navodi da je konferencija prilika da se prikaże šta je to novo u svijetu i kuda TelePresence rješenja idu pogotovo u kombinaciji sa uređajima koji su instalirani po raznim konferencijskim dvoranama, sve do integracije sa mobilnim tehnologijama.

Kompanija Verso, koja je također jedan od najvećih izvoznika mrežnih rješenja, trenutno provodi nekoliko velikih projekata. Jedan od najvažnijih je svakako uvođenje TelePresence rješenja u Visoko sudsko i tužilačko vijeće u BiH, kojim je integrirano cjelokupno pravosuđe.

"Projekat je u upotrebi već dvije godine, ali sada doživljava nove verzije. To je jedan od najuspješnijih IT projekata cijeloj regiji koji je ušao u veliku primjenu u međunarodnim krivičnim postupcima, tačnije na suđenjima za ratne zločine koja zahtjevaju zaštitu svjedoka i sl", ističe Ćeremida.

Također, projekat je uspješno proveden i u Elektroprivredi BiH koja je ovim rješenjima povezala sve svoje direkcije u jedinstven sistem i tako svoje uposlenike može imati na raspolaganju u bilo kojem momentu.

Osim njih, TelePresence projekat je uspješno proveden i u Agenciji za statistiku BiH sa zavodima, zatim Centralnoj izbornoj komisiji , Kantonalnoj bolnici Mostar,  BH Telecomu,  Centralnoj banci BiH,  Raiffeisen banci BiH, Američkoj ambasadoj u BiH, te AI Jazeera Balkans.

Napominje da su sve ove institucije TelePresense rješenja iskoristile za povezivanje ureda, direkcija, odnosno sjednice komisija.

Inače, Verso je osnovan prije šest godina i vrlo brzo se pozicionirao kao jedan od lidera u polju Cisco tehnologija.

"Zadovoljni smo rezultatima i vrlo brzo smo uspjeli da ostvarimo rast poslovanja. Imamo 15 zaposlenika od kojih su mahom svi inžinjeri vrhunskog tipa koji su se vremenom u industrijskim certifikatima jako dobro profilirali. Puno ulažemo u njihovo znanje i time se najviše ponosimo, tako da možemo odgovoriti na sve bržerastuće zahtjeve tržišta", zaključuje Ćeremida.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti