U Sarajevu otvoren prvi Verso Altima Regional Forum "Digital Future 4All"

07.11.2018. 10:50 / Izvor: Akta.ba
U Sarajevu otvoren prvi Verso Altima Regional Forum 'Digital Future 4All'
OTVORI GALERIJU

Radi se o jednoj od najvažnijih konferencija o poslovanju i tehnologiji u Bosni i Hercegovini. 

Digital Future 4All naziv je regionalnog foruma koji je danas počeo u Sarajevu u organizaciji Verso Altima Grupe. Radi se o jednoj od najvažnijih konferencija o poslovanju i tehnologiji u Bosni i Hercegovini. 

Nakon mnogo godina uspješnih organizacija, forum proširuje platformu digitalnih trendova izvan granica. Ohrabreni odličnim rezultatima i potrebama tržišta, ovaj forum postaje regionalni događaj koji okuplja vodeće svjetske ICT predavače koji će predstaviti IT i poslovna rješenja i trendove u digitalnoj budućnosti. 

"Ovogodišnom temom "Digital Future 4All" želimo da u različitim oblastima našeg društva i privrede prikažemo različite aspekte digitalizacije, kako će ona uticati na naše živote, način na koji radimo naš posao, te kakva su iskustva u regiji i Evropi", kazao je za Akta.ba Haris Ćeremida, direktor Verso Altima u BiH i inicijator ICT partnerskih konferencija u Bosni i Hercegovini.

Napominje da je jedan od ciljeva foruma otvoriti dijalog sa korisnicima i posjetiocima konferencije kako oni vide svoju budu budućnost u digitalizaciji, koncepta izgradnje pametnog grada, doma i radnog mjesta.

 

"Sretni smo što ove godine imamo vrhunske govornike, među kojima su predstavnici kompanija sa kojima sarađujemo duži niz godina kao što su Cisco i SAP, zatim British Coucil, Deloitte i mnogi drugi koji će, svako na svoj način, objasniti kako će izgledati naša priprema za digitalizaciju od infrastrukture, web stranica, pa do aplikacija za mobilne platforme koje će na kraju koristiti građanima za poboljšanje životnog standarda", istakao je Ćeremida.

Mladen Tabak, osnivač Verso Altima Grupe podsjetio je u ovodnom govoru na novi logo grupacije, te osvrnuo na novo ime koje je posljedica činjenice da se osam firmi Versa i Altime iz pet zemalja udružilo u konsolidiranu grupu kako bi ujedinili znanje i stručnost i korisnicima osiguravali vrhunsku uslugu.

"Grupa sada broji preko 170 zaposlenih i preko 20 miliona eura prihoda. Radimo u puno više zemalja, ali smo sa konsolidacijom krenuli iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Kosova i Albanije. Ideja je ostvariti jednu veću vrijednost za sve one koji koriste naše usluge, a vjerujemo da je Sarajevo najbolje mjesto da se predstavimo u punom kapacitetu", poručio je Tabak.

Dodaje da BiH može poslužiti kao spona između tržišta onih zemalja koje su već u Evropskoj uniji i zemalja koje su na tom putu. 

"Vjerujemo da će današnje prezentacije, naročito razgovori koje će one potaknuti dokazati tu tezu", zaključio je Tabak. 

Forum je okupio oko 250 učesnika iz cijele Evrope, sa 20 uglednih predavača koji će tokom dana imati prezentacije.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti