Jaffa Komerc - Voćem do zdravlja!

03.11.2015. 15:50 / Izvor: Akta.ba
Jaffa Komerc - Voćem do zdravlja!

Ukupna plantaže se proteže na površini od 80 ha kvalitetnog hercegovačkog tla. Prednost i konkurentnost Jaffa-Komerc d.o.o. u odnosu na druge se očituje u jako velikim proizvedenim količinama ranog voća.

Jaffa-Komerc d.o.o. je porodična firma, osnovana davne 1989. godine. Vremenom je izgrađena firma, prepoznatljiva po kvaliteti, orijetiranosti ka željama kupca, odgovornosti prema poslu i jako dobrim rezultatima ukupnog rada.

Pored 80 ha vlastite proizvodnje sa 105.000 stabala voća, najkvalitetnijih modernih sorti, posebno su ponosni na uspostvaljenu veliku kooperantsku strukturu u cijeloj Hercegovini, koja ima velik ekonosmki značaj za razvoj i održivost poljoprivrede u regiji.

"Posebne klimatske pogodnosti Blagaja ali i blagodat kvalitetnog tla i bogatsvo vode nam je uz naš trud i iskustvo omogućilo da Vam s naše plantaže ponudimo samo najbolje i najzdravije plodove breskve, nektarine, trešnje, jabuke, šljive, šipke i stolno grožđe", ističu iz firme Jaffa Komerc.

Ukupna plantaže se proteže na površini od 80 ha kvalitetnog hercegovačkog tla. Prednost i konkurentnost Jaffa-Komerc d.o.o. u odnosu na druge se očituje u jako velikim proizvedenim količinama ranog voća.

Jaffa-Komerc nudi Vam razne vrste breskve i nektarine prepoznatljivog krupnog izgleda, jako crvenom bojom i neponovljivog okusa. Pored toga važnu karakteristiku predstavlja otpornost ploda na transport. Početak berbe je već krajem maja pa do sredine septembra. Rane trešnje prispijevaju već od 15. maja. Za njih je također karakteristična jaka crvena boja i kratka petiljka. Pored svog izgleda nude i jako primamljiv okus.

"Posebna vrsta voća iz naših krajeva su šipci. Mi Vam nudimo pitome šipka ali i organske, divlje šipke. Berba pitomih, slatkih i krupnih plodova počinje sa 1.10, dok se divlji mogu brati od 20.10.", ističu iz Jaffa Komerca.

Poznato je da je nar bogat antioksidansima, a istraživanja pokazuju da sadrži više antioksidanasa od crnog vina i zelenog čaja. Iznenađuje činjenica da ima više antioksidanasa od namirnica koje se smatraju odličnim izvorom antioksidanata (borovnice, brusnice, pomorandže).

Takođe je dobar izvor vitamina B (riboflavin, tiamin i niacin), vitamina C, kalcijuma i fosfora. Ove supstance stvaraju čudesne lekovite moći koje štite od mnogih bolesti.

Pored toga Jaffa Komerc jabuke uzgaja na najoptimalniji način te Vam tako može ponuditi jako atraktivne ljetne sorte izrazito lijepog izgleda i prepoznatljivog okusa. Prednost šljiva sa Jaffa Komerc plantaže se ogleda u ranom sazrevanju, dostupnim velikim količinama i izraženom procentu suhe tvari.

Stolno grožđe – Jaffa Komerc raspolaže vinogradima bijelog i crnog grožđa. Sazrjeva također jako rano i ima veliki postotak šećera. Jedan dio vinograda je zasađen čak u plastenicima, tako da svojim kupcima Jaffa Komerc nudi nešto jedinstveno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti