Šaroviću priznanje za doprinos u napretku BiH

17.05.2016. 10:31 / Izvor: SRNA
Šaroviću priznanje za doprinos u napretku BiH

Ministru spoljne trgovine i ekonomskih poslova BiH Mirku Šaroviću uručeno je priznanje za doprinos u napretku BiH, u okviru međunarodne konferencije "Izgledi za napredak".

Ministru spoljne trgovine i ekonomskih poslova BiH Mirku Šaroviću uručeno je priznanje za doprinos u napretku BiH, u okviru međunarodne konferencije "Izgledi za napredak", koja se održava u Sarajevu, u organizaciji Američko-bosanske fondacije i Centra za transatlantske odnose - SAIS.

Izvršni direktor SAIS-a Danijel Hamilton rekao je da Šarovićeva posvećenost, rad i zalaganje na promociji BiH i njenog poslovnog ambijenta zaslužuju nagradu.

Šarović je rekao da je ovo priznanje ujedno obaveza i istakao da treba nastaviti reformski put s ciljem dostizanja kandidatskog statusa za BiH, što je samo prije godinu-dvije izgledalo nemoguće.

On je naglasio da želi da bude dio reformskih procesa i da je uvjeren da će BiH iskoristiti pruženu šansu.

Sinoćnjem prijemu prisustvovali su i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Hoyt Yee , američki ambasador u BiH Maureen Cormack, te brojni drugi ambasadori i diplomate. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti