U Tuzli se otvara BIT Centar 4

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Tuzli se otvara BIT Centar 4

BIT Centar 4 predstavlja značajno proširenje kapaciteta postojećeg Business Innovation and Technology Centra.

20.06.2016. 08:10 / Izvor: Akta.ba

Udruženje za razvoj NERDA kao implementator projekta i BIT Centar, Grad Tuzla, Općina Srebrenik i Općina Kalesija, partneri na projektu "Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs“", kojeg finansira Evropska unija, sutra će svečano otvariti BIT Centra 4 u Tuzli.

BIT Centar 4 predstavlja značajno proširenje kapaciteta postojećeg Business Innovation and Technology Centra što je rezultat projekta BESt4SMEs, kojeg Evropska unija finansira u iznosu od 481.761,00 € s ciljem podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. Na ovaj način omogućeno je bolje poslovanje postojećih i uspostavljanje novih preduzeća u okviru BIT Centra te shodno tome i stvaranje novih radnih mjesta u sektoru informaciono-komunikacijskih tehnologija.

Proširenje kapaciteta ovog poslovnog inkubatora i poboljšanje usluga koje isti pruža, predstavlja jednu od važnijih aktivnosti projekta, ali bitno je naglasiti da je BIT Centar prenio svoja iskustva u uspostavljanju i djelovanju poslovnih inkubatora susjednim općinama– Srebreniku i Kalesiji.

Skupu će se u ime domaćina i partnera na ovom projektu obratiti Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Enes Drljević, NERDA-e, Robert Martić, direktor BIT Centra te Martin Schieder, šef Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU u BiH.

Događaj će okupiti i brojne druge zvanice, predstavnike vlasti, partnerskih općina, akademske zajednice, domaćih preduzeća i međunarodnih projekata u BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti