Potpisan sporazum kojim će se financirati Projekt upravljanja slivom Drine

23.09.2016. 07:46 / Izvor: Fena
Potpisan sporazum kojim će se financirati Projekt upravljanja slivom Drine

Projekt će ojačati mehanizme suradnje između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i šefica Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Tatiana Proskuryakova potpisali su danas Projektni sporazum za Federaciju BiH kojim će se financirati Projekt upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu. 

Šefica Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Tatiana Proskuryakova izjavila je da ta institucija ostvaruje vrlo uspješnu suradnju sa svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, te da je sporazum izuzetno važan jer daje platformu za regionalno upravljanje vodama, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

"Naša ekonomija nije dovoljno jaka da bismo mogli realizirati mnoge projekte bez pomoći Svjetske banke. Drago mi je što danas potpisujem ovaj sporazum jer njime ojačavamo prekograničnu suradnju i jačamo kapacitete za zaštitu stanovništva", rekao je predsjednik Federacije BiH nakon potpisivanja.

Projektnim sporazumom za Federaciju BiH prihvaćen je grant Fonda za globalni okoliš (GEF) i Specijalnog fonda za klimatske promjene (SCCF) namijenjen financiranju Projekta upravljanja slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu, u ukupnom iznosu od 8,73 milijuna dolara.

Projekt će ojačati mehanizme suradnje između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, te će pomoći u suočavaju s nepogodama vezanim za klimatske promjene, poplave i suše. Sredstva granta koristit će se za unapređenje društveno-ekonomskih kapaciteta u tri zemlje za planiranje i upravljanje prekograničnim slivom rijeke Drine, stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti