Kompanija Luminos nabavila najmoderniju opremu za ispitivanje LED rasvjete

07.03.2017. 11:45 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Luminos nabavila najmoderniju opremu za ispitivanje LED rasvjete

Zahvaljujući mreži potencijalnih kupaca i projekata koje imaju sigurni su u povećanje prometa u 2017. godini od 200 do 300 posto.

Kompanija Luminos d.o.o. za potrebe svoje proizvodnje je nabavila najmoderniju laboratoriju za ispitivanje proizvoda kao i sve potrebne aparate za testiranje svih bitnih parametara LED rasvjetnog tijela.

Aida Iković, zamjenica direktora kompanije Luminos d.o.o. za poslovni portal Akta.ba je kazala kako "Luminos premium" je jedina u BiH koja ima laboratorije za ispitivanje, mjerenje i testiranje fotometrijskih, kolorimetrijskih i električnih parametara. Kaže kako na zahtjev klijenta mogu napraviti fotometrijski file po mjeri, jer posjeduju potrebnu opremu za izradu i testiranje fotometrijskih veličina.

"Jedan file možemo izraditi u roku od 24 sata u sljedećim formatima: .ies(IESNA) .ldt(ELUMDAT)", kaže Iković, napominjući kako kompanija posjeduje i certifikate za sve svoje proizvode.

Svjesni činjenice da zajedno mogu puno više Luminos d.o.o. i LED Vision d.o.o. su se prepoznali kao partneri u ovome poslu i udružili snage i finansije kako bi što prije i što bolje razvili proizvodnju, proširili prodaju i stvorili prepoznatljiv BH brand u oblasti LED rasvjete.

Stoga je proteka godina za ove kompanije bila jako uspješna. Iković kaže kako su s obzirom na konkurenciju i kvalitet proizvoda koji proizvode, njegovu relativno visoku cijenu i više nego zadovoljni potražnjom i prodajom u 2016. godini.

Zahvaljujući mreži potencijalnih kupaca i projekata koje imaju sigurni su u povećanje prometa u 2017. godini od 200 do 300 posto.

Što se tiče prodaje kaže da su fokusirani na BiH te lagano kreću sa partnerskom kompanijom da ulaze i na tržište Srbije.

"Naši planovi u 2017.godini su značajno širenje tržišta u BiH. Trenutno u našim proizvodnim kapacitetima imamo dovoljno prostora jer smo ih dimenzionisali za nesmetanu proizvodnju do 2.000 rasvjetnih tijela mjesečno računajući naš rast prodaje do 2018.godine", istaknula je Iković, napominjući kako se povećanjem prodaje otvara mogućnost i za nova radna mjesta.

U Luminosu su zadovoljni i svim dosadašnjim ispitivanjima koja su radili investitori, koji su se dvoumili oko kvaliteta njihove svjetiljke i LED svjetiljke neke poznate mutinacionalne kompanije.

"U svim slučajevima se pokazalo da je svjetiljka proizvedena u Lukavcu bolja", kaže Iković, navodeći kako je u 2016. godini procentualno reklamacija na njihove proizvode bila 0,6 posto.

"Nadam se da će vodeći ljudi ove zemlje koji odlučuju na lokalnom, kantonalnom i državnom nivou, kao i privrednici, projektanti i drugi dati nam šansu i odlučiti da novac poreskih obaveznika  i stanovnika BiH ne daju za njemačke, austrijske, engleske, francuske proizvode, nego domaće."

Na ovaj način pojašnjava Iković dat će podršku bh. ekonomiji o otvaranju novih radnih mjesta.

"Ako naiđemo na ovu podršku možemo očekivati mnogo veće investicije i veliki broj zaposlenih električara i inžinjera, koji neće morati ići izvan BiH u potrazi za poslom", zaključila je Iković.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti