Luminos dobio povjerenje Opštine Rudo u modernizaciji javne rasvjete

17.01.2018. 11:17 / Izvor: Akta.ba

Opština Rudo jedna je od nekoliko rijetkih opština u BiH koja je odlučila da modernizuje javnu rasvjetu kroz princip plaćanja iz ušteda.

Opština Rudo jedna je od nekoliko rijetkih opština u BiH koja je odlučila da modernizuje javnu rasvjetu kroz princip plaćanja iz ušteda. Zamijenili su svu javnu rasvjetu na području opštine novom LED rasvjetom, no interesantno je da je ova opština prva za taj izuzetno zahtjevan projekat angažovala i povjerenje ukazala domaćoj kompaniji koja proizvodi tu vrstu svjetiljki u našoj zemlji.

"Ovim projektom obuhvaćena je zamjena postojeće javne rasvjete na cijeloj teritoriji opštine Rudo, izuzev naseljenog mjesta Andžići, u kojem nije vršena rekonstrukcija, jer je u toku projekat zamjene NN mreže u tom naselju, pa će se po okončanju tog projekta, najvjerovatnije, pristupiti postavljanju LED rasvjete i u tom naselju", kaže Gordana Čolić, načelnica Odjeljenja za privredu, finansije, prostorno uređenje i inspekcijske poslove Opštine Rudo.

Projekat je realizovan ugovorom sa izvođačem radova Elnos BL d.o.o. Banja Luka, a svjetiljke koje su ugrađene su bosanskohercegovački brend LUMINOS PREMIUM koji proizvodi firma Led Vision d.o.o. Led Vision je vrhunski domaći proizvođač LED javne i industrijske rasvjete, čije su sposobnosti i znanje potpuno ravnopravni i konkurentni velikim evropskim i svjetskim proizvođačima, što se još jednom pokazalo na primjeru projekta modernizacije javne rasvjete na području opštine Rudo, ali i nekoliko drugih aktuelnih projekata. Luminos d.o.o., jedini ovlašteni prodavač brenda LUMINOS PREMIUM, i Elnos BL d.o.o. Banja Luka pokazali su se kao odličan domaći tim, koji je na ovom projektu ostvario odlične rezultate, te se u narednom periodu planira i još mnogo sličnih projekata.

"Prve reakcije građana su zadovoljavajuće, pohvalne, a u narednom periodu ćemo vidjeti. Ukoliko u budućnosti, u planu kapitalnih investicija, bude rađen projekat javne rasvjete nekog novog naseljenog mjesta, svakako će to biti LED svjetiljke", ističe Čolić.

To što je opština Rudo ukazala povjerenja domaćem brendu LED javne rasvjete LUMINOS PREMIUM ujedno je i veliko priznanje za nju, ali i poruka da njihov primjer slijede i ostale opštine na području BiH.

"Zajedno sa uštedom energije i smanjenjem troškova budžeta te očuvanjem okoliša, što se sve postiže modernizacijom javne rasvjete LED svjetiljkama, angažovanje domaćih kompanija koje zapošljavaju naše građane doprinosi bh. privredi, a novac za nabavku rasvjetnih tijela velikim dijelom ostaje u našoj zemlji", poručili su iz kompanije Luminos d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti