Milion eura grant sredstava za projekte razvojnih partnerstava

06.04.2017. 10:31 / Izvor: Akta.ba
Milion eura grant sredstava za projekte razvojnih partnerstava

Za individualne projekte dostupan je iznos od 15.000 do 100.000 eura po projektu.

EU ProLocal objavio je drugi javni poziv za dodjelu grant sredstava u iznosu milion eura za pojektne prijedloge usmjerene ka daljnjem ekonomskom razvoju odabranih poslovnih lokaliteta.

Partnerske općine projekta su iz tri lokaliteta. Prvi lokalitet uključuje općine Prijedor, Prnjavor, Derventa, Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica i Srbac, drugi lokalitet su općine Zenica, Gračanica, Brčko, Teslić, Tešanj i Žepče, a treći Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški , Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.

Za individualne projekte dostupan je iznos od 15.000 do 100.000 eura po projektu, a rok za podnošenje prijedloga projekata traje do 26. maja.

Poziv je otvoren za sve projekte razvojnih partnerstava koji imaju efekte u partnerskim općinama projekta, a od projektnih ideja se očekuje da doprinesu jačanju upravljačkih kapaciteta općina za lokalni ekonomski razvoj, kao i jačanju saradnje između javnog i privatnog sektora pri provedbi mjera ekonomskog oporavka.

Ova aktivnost predstavlja dio Projekta "Oporavak malih i srednjih preduzeća u područjima pogođenim poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na osnovu partnerstava za lokalni ekonomski razvoj" kojeg s devet miliona eura finansira Evropska unija, a implementira GIZ u okviru EU ProLocal Programa.

U cilju pružanja podrške svim kvalificiranim aplikantima u pripremi što kvalitetnijih projekata, predstavnici GIZ-a će tokom aprila organizirati i info sesije u Doboju, Banjoj Luci i Širokom Brijegu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti