Mostar dobio laboratorij automobilske mehatronike

24.11.2017. 11:09 / Izvor: Akta.ba
Mostar dobio laboratorij automobilske mehatronike

Laboratorij je namijenjen studentima strojarstva, računarstva i elektrotehnike te bi im trebao pomoći u povezivanje praktičnog s teorijskim znanjem.

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije je na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru svečano otvorio Laboratorij automobilskih mehatroničkih sustava.

"U lipnju ove godine, kada je predstavljen projekt 'Unapređenje sveučilišnog obrazovanja iz oblasti automobilske mehatronike', otvaranje ovog laboratorija činilo se kao lijepa želja. Uz pokroviteljstvo njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju i partnere iz Njemačke - Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) za realiziranje projekta je presudna sinergija obrazovnih institucija: Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru  i Mašinskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić', tijela županijske vlasti  i domaćeg gospodarskog sektora. Osim onih koji su bili izravno uključeni, rijetki su među nama vjerovali kako će, niti pola godine kasnije, Laboratorij biti spreman da primi studente i postane središte kvalitetnog obrazovanja u području automobilskih mehatroničkih sustava. Danas je postojanje Laboratorija nepobitna činjenica koja nas veseli i ulijeva optimizam", kazao je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije obraćajući se nazočnima na svečanosti otvaranja.

Čestitajući svima koji su na bilo koji način doprinijeli otvaranju Laboratorija predsjednik Herceg izrazio je uvjerenje kako tim činom ne započinje samo jedno novo razdoblje u obrazovanju studenata nego i brža reakcija naših gospodarskih subjekata na stalne promjene.

Inače, Laboratorij je namijenjen studentima strojarstva, računarstva i elektrotehnike te bi im trebao pomoći u povezivanje praktičnog s teorijskim znanjem u oblasti mehatronike motornih vozila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti