Održan treći modul namijenjen srednjem menadžmentu drvne industrije BH

05.02.2018. 12:39 / Izvor: Akta.ba
Održan treći modul namijenjen srednjem menadžmentu drvne industrije BH
OTVORI GALERIJU

Polaznici obuke su predstavnici top i srednjeg menadžmenta regionalnih renomiranih kompanija.

U Sarajevu je završen treći po redu, Modul C u okviru Naprednih studija: Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta". Tema ovog modula je "Proizvodni menadžment i planiranje".

Polaznici obuke su predstavnici top i srednjeg menadžmenta regionalnih renomiranih kompanija poput Prevent Furniture, MS Wood, Standard Prnjavor, Standard Furniture Srbija, Megadrvo, Steco Centar, Dodong Podgorica, Stilles Soga, Agroflora, Gavranovic i dr. Profesor ovog modula je bio Urs Buehlmann iz Švicarske, a asistenti predavači su bili Tarik Kadrispahić (Targer) i Stevo Latinović (Normativ) iz Bosne i Hercegovine.

Specijalni gost ovog modula je bio Suad Ećo iz Eco Company, Sarajevo.

Trening je najmjenjen srednjem menadžmentu drvne industrije BH, koji žele da poboljšaju svoje praktične vještine u svakodnevnom radu. Nastava je praktično orijentirana, gdje se rade zadaci vezani za slučaje drvne industrije. Tako je na Modulu C rađen case study firme Stilles Sogal. Dio nastave se odvija u BH, a dio u Švicarskoj. Program je certificiran i dobiva se diploma iz Švicarske. 

Svake godine se unutar grupe polaznika biraju asistenti predavači, koji u sljedećem ciklusu predaju sa profesorima iz Švicarske. Projekat traje ukupno tri godine i sad smo u završnoj godini projekta. Međutim, nastava se planira nastaviti u BH po Švicarskom modelu i našim certificiranim predavačima.

Sljedeći Modul pod nazivom „Logistika i proces optimizacije“ se održava od 07.03. do 10.03.2016 godine u Banja Luci, a posljednji „Istraživanje i razvoj, nove tehnološke mogućnosti“ se održava dvije sedmice u Švicarskoj.

Obuka je sastavni dio Programa "Prilika Plus", podržanog od strane Švicarske konfederacije preko Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini. Program implementira Centar za razvoj i saradnju Univerziteta primjenjenih nauka u Bernu, Švicarska u saradnji sa trening centrom "Format", BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti