Biol ulje iz konjičke kompanije Valbih na policama trgovačkog lanca Bingo

23.12.2015. 13:11 / Izvor: Akta.ba

Nova automatska linija za pakovanje proizvoda u mala pakiranja koju su pokrenuli u junu je pomogla da se značajno poveća kapacitet proizvodnje kao i efikasnost i efektivnost.

Za konjičku kompaniju Valbih 2015. godina je bila jedna od uspješnijih. Završavaju je sa dobrim poslovnim rezultatima. Nova automatska linija za pakovanje proizvoda u mala pakiranja koju su pokrenuli u junu je pomogla da se značajno poveća kapacitet proizvodnje kao i efikasnost i efektivnost.

Sa svojim proizvodima prisutni su širom Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući upravo novoj automatskoj liniji kaže direktor kompanije Emir Klepo stvorili su se uslovi za širenje na regionalna tržišta.

"Naši proizvodi mogu se kupiti na više pumpi u BiH i to: Orman, Ahmetspahić Petrol, Brkić, Braća Mujić, Bucomerc i druge. Također od nedavno naš poznati brend Biol ulje može se pronaći na policama Bingo lanca trgovina u Hadžićima, Stupu (Sarajevo), Mostaru, Bugojnu, Trebinju, Goraždu, Šićkom Brodu, Lukavacu, Brčkom, Ugljeviku, Prijedoru, Bihaću, Bosanskoj Krupi i  Velikoj Kladuši", kaže Klepo, naglašavajući kako trend širenja planiraju nastaviti i naredne godine, prvenstveno kod prodaje malih pakovanja Biola.

Inače, kompanija će iduće godine proslaviti 20 godina postojanja, a u dosadašnjem poslovanju kako pojašnjava Klepo Valbih d.o.o je postao siguran dobavljač vodećim subjektima iz oblasti metalne, građevinske, rudarske, transportne, drvne industrije.

Neki od njihovih kupac spadaju u rang vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini.

"Proizvodnja vlastitog branda Biol je nastala iz želje da se kupcima pruže ulja sa zadovoljavajućim kvalitetom, pristupačnom cijenom a da se ne ugrozi odnos sa prirodom. Tako da je naš moto 'Okolini prijatna maziva", kaže Klepo.

Osim  proizvodnje ova porodična firma vrši i uvoz i skladištenje otrova za kupce koje ne posjeduju dozvolu od ovlaštenih organa, labaratorijske analize viskoznosti ulja, gustine ulja, specifične težine, tačke paljenja, te savjetovanje kod primjene ulja i maziva, ekološke problematike.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti