Biznis koji jezikom cvijeća priča priču i prenosi emocije

06.03.2019. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Biznis koji jezikom cvijeća priča priču i prenosi emocije
OTVORI GALERIJU

Sunita Dizdar-Hodžić, svoju poduzetničku priču počela je prije nekoliko godina, najprije kao hobi, koji je danas prerastao u start up "Flora Handmade".

Sunita Dizdar-Hodžić mlada bh. poduzetnica koja sama dizajnira i izrađuje nakit od prirodnog, suhog cvijeća može biti primjer mladima u BiH koji se žele olakšati u poduzetničkim vodama.

Svoju poduzetničku priču počela je prije nekoliko godina, najprije kao hobi, koji je danas prerastao u start up "Flora Handmade".

Izrada nakita na način kako to Sunita radi je jedinstvena na tržištu BiH. Ona kroz nakit prenosi posebnu emociju koja joj pomaže da se ne udalji od svoje profesije diplomiranog psihologa.

Ideja za izradu poklona nastaje u razgovoru sa kupcem, gdje dobije informacije o osobi kojoj je poklon namjenjen. Sve  informacije koje dobije prenosi na nakit koji jezikom cvijeća priča priču i prenosi emocije.

Da je njen biznis vrijedan svog potrošenog vremena i truda potvrdila joj je Privredna komora KS i Ministarstvo privrede KS koji su podržali njen projekat moralno, finansijski i kroz edukacije.

Kaže kako joj je ova podrška bila veoma značajna i jako motivirajuća jer je osim finansijske dobila i edukativnu podršku koja joj je bila veoma značajna.

"Prolazeći kroz obuku u Privrednoj Komori Kantona Sarajevo dobila sam sigurnost, odgovore na neka pitanja koja su nedostajala", rekla je Sunita.

Mladim je poručila da se okušaju u poduzetničkim vodama, jer ima jako puno javni pozivi koji se tiču zapošljavanja, pokretanja i sufinansiranja start up kompanija.

Smatra kako treba poraditi na tome da takve informacije budu dostupne mladim ljudima, ali sa druge strane i smatra da mladi ljudi moraju samostalno istraživati gdje imaju prilike i ko im pruža podršku.

Sunita na ovome neće stati, svoj biznis planira razvijati te trenutno pored aktivne Facebook stranice radi i na izradi web – shopa, ali i uvođenju novih proizvoda.

Mladima u BiH je poručila da ne odustaju od svojih snova jer se i u BiH može uspjeti. "Važno je jasno vidjeti svoj cilj, vjerovati u njega i biti uporan na putu ka njegovom ostvarenju", zaključila je Sunita.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti