Vijesti

Bugojno: Predstavljen projekt "Vrbas – udruženi turistički razvoj doline Vrbasa"

20.12.2008. 11:24 / Izvor: Fena

U Bugojnu je 19.12.2008. godine prezentiran projekt "Vrbas - udruženi turistički razvoj doline Vrbasa" koji implementira Općina Bugojno u saradnji s općinama Gornji Vakuf/Uskoplje i Donji Vakuf, Turističkom zajednicom Srednjobosanskog kantona (SBK) i Kantonalnim zavodom za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa.

S 320.112 eura projekt finansira Evropska unija a trebao bi doprinijeti socijalnom i ekonomskom razvoju općina SBK-a, efikasnijoj zaštiti okoliša i promoviranju turizma kroz prezentiranje prirodnih ljepota i kulturnog naslijeđa.

Cilj projekta je da se uspostavi zajedničko turističko područje Vrbaske doline i evidentiraju proizvodi koji bi mogli privući pažnju turista. Bit će sačinjena i kompletna i sveobuhvatna analiza turističkih potencijala.

U planu je i održavanje stručnih treninga i seminara za turističke vodiče, uređenje lokacija za odmor i postavljanje odgovarajućih promotivnih panoa i tabli na turističkim destinacijama.

Istaknuto je da se radi o jednom od najvažnijih projekata u zadnjih nekoliko godina na tlu Gornjovrbaske regije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti