Vijesti

Dani trgovine BiH: MIMS proglašen najuspješnijom trgovačkom kompanijom u BiH

04.06.2007. 08:46 / Izvor: Slobodna Dalmacija

Središnjom tribinom na kojoj su zapažena stručna izlaganja imali direktor Ekonomskog instituta BiH dr. prof. Anto Domazet ("Trgovina i trgovinske integracije BiH") i predsjednik Udruženja trgovaca BiH mr. Petar Milanović iz Banje Luke ("Poslovni pokazatelji razvoja BiH"), u Vitezu je u petak (01.06.2007.) počela velika gospodarska manifestacija Dani trgovine Bosne i Hercegovine.

Uz prisutnost velikog broja gospodarstvenika, ali i političkih, javnih i kulturnih djelatnika iz cijele BiH i iz inozemstva te dužnosnika međunarodne zajednice, u salonu tvrtke Buba comerce bili su i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Slobodan Župljanin, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Slobodan Puhalac, ministar trgovine Federacije BiH Desnica Radivojević, predsjednik Upravnog odbora Vanjskotrgovinske komore i ujedno predsjednik Vlasnicima najuspješnijih tvrtki dodijeljena su prigodna priznanja/Zvonimir ČILIĆOrganizacijskog odbora manifestacije Franjo Rajković, federalni ministar turizma i okoliša Nevenko Herceg, zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš i brojni drugi uglednici iz svih područja života i rada srednjobosanskih općina i Županije, Federacije i BiH te susjednih zemalja. U ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji zbog obveza nije mogao doći u Vitez, okupljene je pozdravio njegov savjetnik za gospodarstvo dr. prof. Boris Tihić.

Nakon vrlo uspješne i zanimljive tribine gosti u pratnji svojih domaćina posjetili su novoizgrađenu mini hidroelektranu na Lašvi i mjesto gdje viteška tvrtka GMS počinje graditi veliki ekopark s brojnim turističko-sportsko-zabavnim sadržajima, a svi su skupa prisustvovali i puštanju u rad tvornice paleta izgrađene u sklopu velike trgovačko-proizvodne tvrtke FIS.

U večernjim satima održana je Gospodarska večer na kojoj se okupilo više od 400 viteških gospodarstvenika i njihovih gostiju. Tom prilikom predstavljen je Poslovni vodič Viteza, a prema ekonomskim pokazateljima proglašeno je deset najuspješnijih viteških tvrtki. To su: FIS; Economic; ECOS; Kim-tek; Kesten: Kristal; Kalvarija cop; Ti-oil: Buba comerce i Ovnak. Ovom prilikom MIMS iz Sarajeva je proglašena najuspješnijom trgovačkom tvrtkom u BiH.

Manifestacija se održava šesti put zaredom u organizaciji Udruge poslodavaca Viteza, a pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Ovaj put generalni sponzor je HVB Central Profit banka, a manifestacija će trajati cijeli mjesec lipanj. I, sigurno je, i građani će doći na svoje jer će sve vrijeme biti organizirane akcijske prodaje u Poslovnom centru 96, najvećem takve vrste u BiH, te niz kulturno-zabavnih i sportskih sadržaja.

Treba također naglasiti da se prije šest godina, po ideji Franje Rajkovića, vlasnika tvrtke Economic, počelo vrlo skromno. Naime, manifestacija je u početku trajala samo jedan dan, ali je počela i s jasnom vizijom razvoja koja se iz godine u godinu dograđivala i realizirala pa sada traje cijeli mjesec i spada u najvažnije i najzanimljivije gospodarske događaje tijekom godine u BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti