Delta Maxi ide snažno u FBiH

02.03.2009. 09:14 / Izvor: Nezavisne novine
Delta Maxi ide snažno u FBiH

Srbijanska maloprodajna kompanija "Delta Maxi" ove godine planira snažniji ulazak na tržište FBiH kroz otvaranje prvih hipermarketa u najvećim gradovima tog entiteta, dok početak gradnje šoping mola u Sarajevu planiraju za 2010.

Početak izgradnje šoping mola u Sarajevu na lokaciji fabrike "Standard", kako je kazao, planiraju 2010, dok radovi na istom tipu objekta u Banjaluci površine 56.000 kvadrata, vjerovatno neće početi u aprilu ove godine, kako je ranije najavljeno, već koji mjesec kasnije.

Filipović je podsjetio da je cilj "Delta Maxija" da u BiH do kraja 2013. godine izgrade 50 novih marketa raznih veličina u šta će investirati oko 200 miliona evra.

"Ove godine neće biti problema u ostvarenju tog cilja, ali može doći do određenog zakočenja u 2010. i 2011. Sada je krizna situacija, pa projekti koji tek treba da stanu na noge možda mogu biti malo prolongirani, ali to neće poremetiti naše planove s obzirom na to da imamo dosta obezbijeđenih lokacija i zaokruženu finansijsku podršku", naglasio je on.

U "Delta Maxiju" kažu da je promet njihove kompanije u BiH u prošloj godini iznosio oko 130,8 odsto miliona evra, što je za 41 odsto više nego godinu prije, dok ove godine planiraju prihod od 180 miliona evra.

"Izuzetno smo zadovoljni poslovanjem naše kompanije na tržištu u RS, gdje za sada uglavnom poslujemo, i ocjenjujemo da imamo još dosta prostora za rast što se vidi iz naših ambicioznih planova", kazao je Mark Ernest Garofani, direktor "Delta Maxi Internationala", ogranka grupacije zadužene za tržišta Balkana izuzev Srbije.

"Delta Maxi" u BiH ima 22 trgovačka objekta, mahom u RS, u kojima je zaposleno 889 radnika. Cijela grupacija posjeduje preko 440 marketa u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Albaniji i Bugarskoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti