Vijesti

Doboj: MDP Inicijative i SNV popisali memorandum o razumijevanju

05.02.2009. 10:33 / Izvor: Fena

Predstavnici Centra za menadžment, razvoj i planiranje ( MDP Inicijative) i Holandske razvojne organizacije (SNV) potpisali su 04.02.2009. godine u Doboju Memorandum o razumijevanju koji reguliše osnovne principe i oblasti saradnje između ove dvije organizacije.

Memorandum predviđa zajednički razvoj programa i unapređenje regionalne saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti, regionalnu saradnju i razvoj znanja, edukaciju o dobrim praksama u javnoj upravi i približavanju Evropskoj uniji, međusobnu podršku za umrežavanje i zajedničko prikupljanje dodatnih sredstava za podršku gore navedenim aktivnostima.

SNV je međunarodna nevladina organizacija sa sjedištem u Haagu (Holandija) koja je aktivna u 33 zemlje širom svijeta. U Bosni i Hercegovini SNV pruža podršku izgradnji lokalnih kapaciteta u sektorima snabdijevanje pitkom vodom i proizvodi u šumarstvu, sa ciljem poboljšanja pristupa osnovnim uslugama za lokalno stanovništvo, te unapređenja održive proizvodnje, prihoda i zaposlenosti.

Centar za menadžment, razvoj i planiranje - MDP Inicijative je udruženje građana sa sjedištem u Doboju koje implementira Projekat razvoja općina - MDP (Municipal Development Project) a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti