Vijesti

Dodijeljene graditeljske nagrade CEMEX za 2008. godinu: Nagrađeni projekti predstavljat će BiH u Meksiku

10.07.2008. 16:00 / Izvor: Dnevni list

Dobitnici graditeljske nagrade CEMEX, koja se već drugi put dodjeljuje u BiH, proglašeni su jučer u Mostaru. Odbor koji su činili stručnjaci iz područja arhitekture i graditeljstva odlučivao je o pobjednicima u tri kategorije, i to u kategoriji stambene zgrade, javne i poslovne građevine, te infrastrukturne građevine. Tako je poslovno-stambeni centar Širbegović Marijin Dvor pobijedio u kategoriji stambene građevine, Upravna zgrada JP Elektroprivreda HZ HB u kategoriji javne i poslovne građevine, a u kategoriji infrastrukturne građevine nagradu je dobio projekt Urbane rekonstrukcije i obnove središta Banje Luke.

Direktor prodaje i logistike u CEMEX Dalmacijacementu Zlatko Jelić je pobjednicima uručio nagrade. Nagrađeni projekti predstavljat će BiH na 17. međunarodnom natjecanju za CEMEX Building Award, koje će se u studenom održati u Meksiku. Na ovom natječaju sudjelovat će 25 zemalja iz čitavog svijeta.

Jelić je istaknuo je da na ovaj način žele pomoći građevincima da svoju inovativnost i tehničko znanje mogu predstaviti u svjetskoj konkurenciji. Podsjetio je da je BiH već prošle godine postigla uspjeh. Naime, projekt Park Petra Kočića u Banjoj Luci, koji je prošle godine bio pobjednik u kategoriji najbolje infrastrukturne građevine, u Meksiku je osvojio drugo mjesto, što je veliki uspjeh. "Nadamo se da će nastaviti s istim uspjehom i dalje te da će graditeljska branša i dalje napredovati na ovim prostorima", kazao je on.

Muhamed Zlatar, predsjednik Odbora za izbor projekata za nagradu CEMEX, istaknuo je da su se pri odabiru projekata nastojali prepoznati kvalitetu, ideju i inovativnost i tehnička rješenja u gradnji, što je i cilj nagrade.

Ovo natjecanje za međunarodnu nagradu iz područja arhitekture i graditeljstva već sedamnaestu godinu za redom organizira tvrtka CEMEX, treći najveći proizvođač cementa u svijetu, a od 2005. većinski vlasnik hrvatskog Dalmacijacementa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti