Dogovor oko rekonstrukcije "Gazele" - šta treba preduzete pre početka radova?

19.03.2010. 09:47 / Izvor: eKapija.ba
Dogovor oko rekonstrukcije 'Gazele' - šta treba preduzete pre početka radova?

Predstavnici grada Beograda, Ministarstva za infrastrukturu i JP "Putevi Srbije" usaglasili su juče (18. mart 2010. godine) neophodne korake vezane za rekonstrukciju mosta "Gazela".

U zajedničkom saopštenju, objavljenom nakon sastanka, navodi se da "Putevi Srbije", kao potpisnik ugovora o rekonstrukciji i kao nosilac projekta imaju punu odgovornost i da je nužno da o trenutnom stanju svih delova mosta u najkraćem roku zvanično obaveste i grad Beograd i Ministarstvo.

Izvođaču radova, kompaniji "Strabag", dat je rok od 28 dana da predloži preciznu dinamiku radova po svim fazama, što uključuje stručnu saobraćajnu analizu i predlog mera neophodnih izmena u režimu saobraćaja za vreme radova, prenosi "Beoinfo".

Na sastanku je konstatovano da je veoma važno da "Putevi Srbije" obezbede završetak kružnog puta i dela obilaznice oko Beograda, potpuno izmeštanje teretnog i kamionskog saobraćaja iz Beograda na alternativne pravce, kao i privremeno izmeštanje carinskih terminala iz centra Beograda.

Tek po davanju saglasnosti gradske stručne saobraćajne komisije i Ministarstva za infrastrukturu moguće je pristupiti najneophodnijoj rekonstrukciji mosta uz prethodno obezbeđenje navedenih uslova, a u cilju što manjeg ometanja saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je takođe rečeno da je grad Beograd, iako nije ugovorna strana, izvršio sve svoje obaveze prema Evropskoj investicionoj banci, kao i da će eventualne nove obaveze na sebe preuzeti "Putevi Srbije" kao investitor rekonstrukcije mosta "Gazela".

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti