Dogovorena deblokada preduzeća "Elektroprenos BiH"

15.05.2020. 17:17 / Izvor: SRNA
Dogovorena deblokada preduzeća 'Elektroprenos BiH'

U narednih 15 dana organi kompanije "Elektroprenos BiH" sprovest će potrebne procedure za verifikaciju današnjeg dogovara i omogućiti funkcionisanje kompanije.

Predsjednici vlada Republike Srpske Radovan Višković i Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić i generalni direktor "Elektroprenosa BiH" Matan Žarić dogovorili su danas u Doboju deblokadu ovog preduzeća, kao i plan sprovođenja investicija u narednom periodu.

U narednih 15 dana organi kompanije "Elektroprenos BiH" Skupština akcionara, Upravni i Nadzorni odbor sprovest će potrebne procedure za verifikaciju današnjeg dogovara i omogućiti funkcionisanje kompanije kao i realizaciju važnih investicionih projekata, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Sagovornoci su na sastanku ocijenili da je funkcionisanje preduzeća "Elektroprenos BiH" od presudnog značaja i velike važnosti za održavanje elektroenergetske mreže u BiH, naročito imajući u vidu neophodne investicije koje su planirane u ovom sektoru, a koje se  ne realizuju više od dvije godine, navodi se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti