Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dom naroda PFBiH usvojio izmjene i dopune Zakona o porezu na dobit

Ovakav zakon koji tretira usklađivanje s računovodstvenim standardima će osigurati da ne bude dodatnih troškova na teret poslodavaca.

14.02.2020. 07:40 / Izvor: Fena

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas je usvojio predložene izmjene i dopune Zakona o porezu na dobit, pri čemu je Vlada Federacije BiH prihvatila amandman delegata Rame Isaka u svrhu preciziranja pravne norme.

Zato će zakon biti vraćen na usaglašavanje u Predstavnički dom, koji je ranije prihvatio to zakonsko rješenje. Da bi stupilo na snagu potrebno je da bude usvojen u istovjetnom tekstu u oba doma.

Izmjene i dopune Zakona potrebno izvršiti zbog usklađivanja terminologije s novim međunarodnim računovodstvenim standardima koji su stupili na snagu.

To je neophodno uraditi prije 28. februara ove godine do kada se predaju finansijski izvještaji.

Ovakav zakon koji tretira usklađivanje s računovodstvenim standardima će osigurati da ne bude dodatnih troškova na teret poslodavaca.

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti