Domaći turisti u RS-u će ostvariti približan broj dolazaka kao lani

08.09.2020. 08:02 / Izvor: Glas Srpske
Domaći turisti u RS-u će ostvariti približan broj dolazaka kao lani

Najviše vaučera do sada je iskorišteno u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica".

Direktorica Turističke organizacije RS Nada Jovanović govorila je o turizmu o Republici Srpskoj u vrijeme pandemije koronavirusa, iskorištenosti turističkih vaučera i najposjećenijim destinacijama ove godine.

"Od 15. juna, kada je kampanja 'Doživi Srpsku' počela, do sada je iskorišćeno 12.066 vaučera", rekla je Jovanovićeva.

Kako je rekla, broj dolazaka domaćih turista tokom jula iznosio je 12.720, dok je broj ostvarenih noćenja 35.965, što je u poređenju sa prethodnom godinom manje,

"Ali, s obzirom na činjenicu da u mjesecima prije nismo imali gotovo nijednog gosta, ovo je podatak koji ohrabruje. Brojevi pokazuju da je ovaj trend nastavljen i u avgustu, te da će domaći turisti ostvariti približan broj dolazaka i noćenja kao i lani, što je veoma pozitivno. Prateći podatke Republičkog zavoda za statistiku, od marta do jula ove godine u RS je zabilježeno ukupno 41.385 dolazaka, a ostvarena su 115.484 noćenja, dok je u istom periodu lani zabilježen 179.061 dolazak i 419.420 noćenja", rekla je ona.

Najviše vaučera do sada je iskorišteno u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica", zatim u hotelima u Trebinju, "Banji Kulaši", banji "Vilina vlas" i Nacionalnom parku "Sutjeska".

"Jedna od najposjećenijih destinacija Srpske u ovom periodu je Trebinje, grad koji sa svojim Starim gradom, bazenima i Gradom sunca pruža pravi mediteranski ugođaj. Sljedeća destinacija koja se ovog ljeta izdvojila je Jahorina. Planinski bob na šinama predstavlja najveću ljetnu atrakciju, a aktuelni su i banjski centri, Nacionalni park 'Sutjeska', te Višegrad sa Andrićgradom", napomenula je ona.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti