Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

EPBiH – Od 01. jula redovni režim rada

07.07.2020. 07:50 / Izvor: Akta.ba

Nakon proglašenja stanja prirodne nesreće u FBiH uzrokovane pojavom virusa COVID – 19, Elektroprivreda BiH se snažno angažovala u provođenju aktivnosti i mjera s ciljem očuvanja stabilnosti elektroenergetskog sistema, kontinuiranog snabdijevanja, pružanja različitih vidova zaštite i pomoći kupcima električne energije, saopćeno je iz ove kompanije.

Prilagođavanja vanrednim okolnostima primjenjeni su u oblastima distribucije i snabdijevanja, tako što su obustavljena isključenja električne energije po osnovu dugovanja kao i obračun zateznih kamata, reducirana je dužina planskih isključenja i usklađen rad naplatnih mjesta. Radi zaštite kupaca i zaposlenika, na svim naplatnim mjestima  primjenjivane  su pojačane higijensko epidemiološke mjere, dok su očitanja potrošnje električne energije vršena  jednom u dva mjeseca (metoda estimacije), kako bi neposredni kontakti bili svedeni na najmanju moguću mjeru.  

S ciljem stabilnog i kontinuiranog snabdijevanja električnom energijom, proizvodni proces je organizovan u tzv. zatvorenim ciklusima u izolaciji, koji su trajali po 14 dana.  

Imajući u vidu da je Vlada Federacije BiH, 29.05.2020. godine, donijela Odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće, Elektroprivreda BiH je obavezna poslovne procese prilagoditi redovnom načinu rada i važećim zakonskim odredbama. 

Ovim putem, obavještavamo cijenjene kupce da Elektroprivreda BiH, od 01.07.2020. godine, nastavlja obavljati redovna očitanja utroška električne energije i druge prateće aktivnosti koje su za vrijeme trajanja Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće bile suspendovane. 

Pozivamo kupce da blagovremeno izmire svoja dugovanja, kako bi nastavili sa ispunjenjem ugovornih obaveza bez zaostataka i izbjegli stvaranje dodatnih troškova. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti