Faruk Kapidžić: Glasao sam protiv spiska na kojem su bile firme sa dobiti od preko 4 miliona KM

13.01.2021. 12:22 / Izvor: Akta.ba
Faruk Kapidžić: Glasao sam protiv spiska na kojem su bile firme sa dobiti od preko 4 miliona KM

Desilo se ono što se dešava desetinama godina unazad u Kantonu Sarajevu, i ja sam bio protiv, rekao je Kapidžić.

Nakon današnje pressice ministra privrede KS, a na kojoj je, između ostalog, rečeno da je oboren Javni poziv za pomoć maloj privredi, odnosno blokirano više od 800.000 KM, Akta.ba saznaje da je među ministrima bivše Vlade KS koji su glasali protiv Odluke bio i bivši ministar prostornog uređenja Faruk Kapidžić.

Za portal Akta.ba Kapidžić je potvrdio ove navode te objasnio i zašto je glasao protiv usvajanja spomenute Odluke. 

"Dakle, dobili smo materijal, postavio sam par pitanja, oni su odgodili sjednicu za ponedjeljak, kako bi pripremili odgovore. Nakon što sam dobio odgovore i dalje sam postavljao pitanja, a oni su opet odgodili za srijedu 30.12.2020. Morali smo se izjasniti do kraja godine, odnosno do 31.12.2020. godine. U četvrtak, na sjednici se pojavilo nas sedmero, ostali su bili na bolovanju, corona, i tako dalje, i njih šestero su glasali ZA ja sam bio PROTIV. I to nisam krio. Naprotiv, rekao sam im da ću glasati protiv, i taj dan kad nas se pojavilo sedmero, imali smo kvorum, nije prošlo, je li to bila Božija volja, ne znam, ali tako je", rekao nam je Kapidžić.

Na naše insistiranje da nam kaže šta je to što mu se nije svidjelo na spisku korisnika ovih poticaja, kazao je da se "desilo ono što se dešava desetinama godina unazad":

"U tih sedam dana sam detaljno pregledao sav materijal. U materijalima su, između ostalog, prikazane i tabele sa stanjem uspjeha firmi, njihove dobiti, i tako dalje. Ako je striktno navedeno da je pomoć namijenjena isključivo malim privrednim subjektima, kako onda 20.000 KM dobije firma čija je dobit u 2019. bila viša od 4 miliona KM, ili 2,5 miliona KM, i tako dalje, i tako dalje...", pojasnio je Kapidžić.

B.K. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti