al
Field podržava nastojanja za poboljšanje poslovnog ambijenta

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Field podržava nastojanja za poboljšanje poslovnog ambijenta

11.05.2019. 10:32 / Izvor: Akta.ba

Ambasador Velike Britanije u BiH podržava nastojanje Zastupničkog doma PFBiH za poboljšanje poslovnog ambijenta, ocjena je održanog sastanka Udruženja poslodavaca FBiH na kojem je rečeno da je potrebno promovisati rješenja za unapređenje poslovnog ambijenta u BiH.

Na sastanku predsjednika i direktora Udruženja poslodavaca FBiH Adnana Smailbegovića i Mladena Pandurevića sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Mattom Fieldom, prisustvovali su i direktor Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo Zlatan Dedić i ekonomski savjetnik Ambasade Velike Britanije Damir Šaljić.

Ambasador Field je ocijenio pozitivnim aktivnosti Udruženja te istakao da podržava nastojanje Zastupničkog doma PFBiH za poboljšanje poslovnog ambijenta. Rečeno je da je potrebno, u cilju općedruštvenog interesa, nastaviti sa reformama, te da je neophodna uključenost svih aktera u ovom procesu, bez obzira na stranačke ili političke interese.

Predstavnici Udruženja su ambasadoru Velike Britanije prezentirali "Inicijativu 20+5+6" koja ima za cilj rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta u FBiH i BiH, a koja je podržana većinom glasova na tematskoj sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta održanom sredinom aprila 2019. godine.

Usvajanje "Inicijative 20+5+6" rezultirat će smanjenjem sive ekonimije i poboljšanjem fiskalne discipline, smanjenjem nezaposlenosti, povećanjem plaća i investicija, podizanjem konkurentske sposobnosti domaće privrede, pojednostavljenjem i ubrzavanjem administrativnih procedura, kao i smanjenjem troškova poslovanja, izjavili su predstavnici Udruženja.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti