Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Finansiranje programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

19.08.2021. 09:22 / Izvor: Akta.ba

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavio je JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica, te programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom u 2021. godini.

Ukupan iznos sredstava koja se dodjeljuju po ovom javnom pozivu je 2.850.000,00 KM, raspoređenih na dva LOT-a prema oblastima na koje se programi odnose, tj. shodno projektnim ciljevima i aktivnostima, te potrebama osoba s invaliditetom, kako slijedi:

- Lot II: Za finansiranje/sufinansiranje programa za razvoj privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica. – 2.600.000,00 KM,

- Lot III: Za finansiranje/sufinansiranje programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom - 3.3. Programi profesionalne rehabilitacije na koje osobe sa invaliditetom mogu same aplicirati na program profesionalne rehabilitacije kroz vanredno srednje školovanje, visoko stručno obrazovanje ili postdiplomsko studiranje. – 250.000,00 KM.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a zaključno sa 18.09.2021. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti