Gašić: Slijedi period pun izazova

26.11.2020. 08:03 / Izvor: SRNA
Gašić: Slijedi period pun izazova

Ministrica trgovine i turizma RS Suzana Gašić rekla je da je kriza izazvana pandemijom virusa korona pogodila cjelokupnu privredu RS, pa tako i sektor turizma i ugostiteljstva, te da i period koji slijedi nosi brojne izazove.

Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da je kriza izazvana pandemijom virusa korona pogodila cjelokupnu privredu RS, pa tako i sektor turizma i ugostiteljstva, te da i period koji slijedi nosi brojne izazove.

Gašićeva je napomenula da su Republički štab za vanredne situacije i Vlada Republike Srpske u proteklom periodu donijeli niz mjera sa ciljem očuvanja privrede RS, ali i zdravlja građana.

"Kroz projekat turističkih vaučera i kampanju "Doživi Srpsku" približili smo građanima turističke potencijale i prirodne ljepote kojima raspolaže Republika Srpska, trudeći se da svim zainteresovanim građanima subvencionišemo putovanja unutar zemlje i na taj način pomognemo očuvanju našeg sektora turizma, koji je jedan od najpogođenijih u privredi", rekla je Gašićeva za RTRS.

Ona je dodala da je cilj kampanje "Uživaj u Srpskoj" da se pomogne ugostiteljima, kroz promociju Republike Srpske kao sigurne destinacije.

"Borba protiv virusa traje duže nego što je iko mogao da očekuje, a i dalje je pred nama period u kojem nismo sigurni šta da očekujemo, ali je sigurno da ćemo se susresti sa brojnim izazovima koji će biti veliki za nas i za privredu Republike Srpske", rekla je Gašićeva.

Ona je zahvalila svim zaposlenima u oblasti turizma i ugostiteljstva, koji se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera za zaštitu zdravlja.

"Takvim ponašanjem ćemo svi zajedno doprinijeti prevazilaženju krize u kojoj se nalazimo. Iako smo svjesni da nije lako poštovati ove mjere i održati poslovanje u ovakvim uslovima, moramo biti svjesni da je prioritet zdravlje građana", rekla je Gašićeva.

Foto: Glas Srpske

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti