Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Herbal Spa nastavlja sa edukacijom i zapošljavanjem mladih

03.07.2018. 09:20 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Herbal Spa je dana 07.05.2018. objavila drugi po redu Javni poziv za učešće u programu stručnog usavršavanja i obuke za nezaposlene osobe. Putem istog su izabrane 4 nezaposlene osobe, od toga 3 muškarca i 1 žena.

Obuka nezaposlenih osoba je počela početkom juna, a trajati će 4 mjeseca. Cilj programa je profesionalno usavršavanje i pružanje sofisticiranih usluga njege tijela, po čemu je kompanija Herbal Spa i prepoznatljiva na ovim prostorima.

Kroz Projekat „Nove strategije zapošljavanja na lokalnom nivou“ je omogućeno usavršavanje kandidata gdje je vodeći aplikant Općina Novi Grad Sarajevo, a Herbal Spa je jedna od ukupno sedam učesnica u Programu koji se  realizira kroz Program podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (BiH) uz podršku EU sredstava a putem programa Međunarodne organizacije rada (ILO).

Podsjećamo da je prethodni sistem obuke sa trajanjem od 4 mjeseca uspješno završilo 5 osoba, od kojih su četiri osobe dobile zaposlenje u ovoj kompaniji.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti