Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Imena kandidata za direktora RAK-a bit će poznata u srijedu

07.04.2014. 08:15 / Izvor: Oslobođenje

Na adresu Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK), zaključno sa 3. aprilom, stiglo je devet prijava za rukovodeće mjesto ove agencije, potvrdio je za Oslobođenje predsjedavajući Vijeća RAK-a Plamenko Čustović.

Vijeće RAK-a nedavno je donijelo odluku o raspisivanju konkursa za direktora, koji će biti otvoren do srijede. Inače, na čelu RAK-a od 2003. godine nalazi se Kemal Huseinović, koji trenutno obnaša funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora, budući da mu je mandat istekao još 2008. godine. 

Plamenko Čustović kaže kako će koverte sa imenima kandidata biti otvorene tek nakon okončanja konkursa, te naglašava kako trenutno na Vijeće nema pritisaka.  

"Do sada na mene kao predsjedavajućeg Vijeća nije bilo pritiska ni u kakvoj formi, niti ima naznake da će se takvo što dogoditi. Pretpostavljam da je tako i sa ostalim članovima Vijeća - niko mi o tome nije ništa rekao. U svakom slučaju, tvrdim da će Vijeće formirati svoj prijedlog za direktora potpuno neovisno. Mi veoma držimo do neovisnosti Vijeća i nećemo sebi dopustiti bilo kakvo slabljenje takve naše pozicije", kazao je Čustović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti