Infologic d.o.o implementira IBM Lotus Domino korporativni e-mail/kalendar i IBM Lotus Sametime rješenje za audio/video web konferenciju i instant messaging u Kancelariji za veterinarstvo BiH

12.08.2009. 09:31 / Izvor: eKapija.ba

Kancelarija za veterinarstvo Bosne i Hercegovine, koja djeluje u okviru Ministarstva za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose Bosne i Hercegovine, izabrala je sarajevsku firmu Infologic d.o.o. za implementaciju rješenja za korporativnu komunikaciju i kolaboraciju baziranu na IBM Lotus platformi.

Pomenuto rješenje, Infologic d.o.o. iz Sarajeva, najperspektivnija mlada sistem integratorska firma u Bosni i Hercegovini sa specijalističkim kompetencijama u prenosu glasa, slike i podataka po IP infrastrukturi, temelji na IBM serverima X serije i Linux SuSe Enterprise serveru. Time se doprinosi maksimalnoj unifikaciji korporativnih alata za komunikaciju, e-maila, adresara, personalnih kalendara i grupnog kalendara kroz IBM Lotus Domino server i alata za personalnu i korporativnu web konferenciju i instant tekstualnu komunikaciju kroz IBM Lotus Sametime server. Sve pomenuto će biti maksimalno integrirano sa IP telefonskim sistemom 2N NetStar instaliranim ranije.

Zahvaljujući rješenjima firme Infologic d.o.o, Kancelarija za veterinarstvo Bosne i Hercegovine će imati "živu" trenutnu komunikaciju sa svim svojim lokacijama u Sarajevu, Banjoj Luci i na svim graničnim prelazima gdje postoje veterinarske inspekcije, kao i sa svim pojedinačnim i/ili grupnim eksternim učesnicima, veterinarskim i organima uprave na nivou FBiH, RS, kantona i općina.

Također, koristeći pogodnosti visoke informatičko-komunikacijske tehnologije, Kancelariji za veterinarstvo BiH će biti osigurani tehnološki informatičko-komunikacijski uslovi za saradnju svih institucija-učesnika u sistemu prevencije, ali i zaštite zdravlja ljudi i životinja u našoj zemlji.

Infologic je ponudom vlastitih rješenja u oblasti sistemske integracije još jednom potvrdio ulogu i status inventivne, mlade, uspješne sistem-integratorske firme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti