Inicirane aktivnosti na razvoju elektromobilnosti u Općini Stari Grad

18.02.2021. 09:02 / Izvor: Akta.ba
Inicirane aktivnosti na razvoju elektromobilnosti u Općini Stari Grad

Ispred Udruženja prezentiran je koncept elektromobilnosti u svijetu i BiH.

Udruženja za elektromobilnost i Udruženja ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima FBiH, koja djeluju pri Privrednoj/Gospodarskoj FBiH održali su sastanak s dopredsjedavajućim  općinskog vijeća Općine Stari Grad, Damirom Saračevićem, u prostorijama Općine.

Ispred Udruženja prezentiran je koncept elektromobilnosti u svijetu i BiH, te su analizirani izazovi s kojim se suočavaju privrednici u razvoju elektromobilnosti u BiH. 

Također, diskutovalo se i o svim benefitima koje donosi elektromobilnosti, što se prije svega odnosi na smanjenje zagađenja u Bosni i Hercegovini, zatim smanjenju buke koja dolazi iz transporta, kao i angažmanu potrošnje električne energije koja je domaći resurs.

Damir Saračević je izrazio želju da kroz dalji kontinuiran rad  svi zajedno doprinosu smanjenju zagađenja u gradu Sarajevu, te ovom prilikom iskazao zadovoljstvo time da je Općina Stari Grad prva općina u Sarajevu, koja je prepoznala značaj elektromobilnosti i prije nešto više od godinu dana učestovala u projektu izgradnje prve javne punionice u javnoj garaži u ulici Avdage Šahinagića.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti