Javni poziv: Dva miliona KM za 10 programa podrške razvoju male privrede KS

24.05.2019. 12:37 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv: Dva miliona KM za 10 programa podrške razvoju male privrede KS

Ministarstvo privrede KS objavilo je Javni poziv za odabir korisnika poticajnih sredstava „Poticaj razvoju male privrede“ u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu.

Ministarstvo privrede KS objavilo je danas Javni poziv za odabir korisnika poticajnih sredstava "Poticaj razvoju male privrede" u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu.

Javni poziv obuhvata deset programskih linija podrške maloj privredi, od programa subvencioniranja kamata za preuzete kredite, zatim unapređenja preduzetničke infrastrukture i pružanja stručne i savjetodavne pomoći malim i srednjim preduzećima, potom podrške starim zanatima i udruženjima
obrtnika, do poticaja novoosnovanim subjektima male privrede.

Također, javnim pozivom predviđena je i podrška ženskom preduzetništvu – privrednim subjektima u većinskom vlasništvu žena, kao i poticaji za unapređenje IT-preduzetništva kroz edukaciju i zapošljavanje u IT-kompanijama, te podrška institucionalnom organizovanju i razvoju kreativne industrije.

"Čini mi zadovoljstvo da su ovogodišnja sredstva za podršku maloj privredi postala operativna. Objavljivanjem ovog javnoj poziva na raspolaganje našoj maloj privredi stavljamo 2 miliona KM kroz 10 programskih linija. Već u idućoj sedmici objavljujemo još dva poziva za dvije posebne programske linije. To su linija za banke, za kreditiranje poslovnih subjekata pod povoljnim uslovima, također u iznosu od 2 miliona KM, te program edukacije i zapošljavanja mladih u obrtima u iznosu od 840.000 KM", rekao je ministar privrede KS Haris Bašić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti